Månadsbilden

NOVEMBER

dahlia
Foto: Eva Svärdh

MED KAMERAN OCH MOBILEN

Jag har två stora intressen. Att fotografera och att plantera blommor. Framför allt Dahlior. Mina intressen går bra att kombinera då jag tycker om att fotografera blommor och deras vackra former och färger.
Bilden på Dahlian är tagen med mobilen och även lite efterbehandlad i mobilen. Bilder med ren svart bakgrund tycker jag ger fint djup.

Jag gick med i fotoklubben 2010 för att jag gillar att se på bilder, tävla med bilder och prata om bilder med andra som också gillar att fotografera. Få tips och råd om hur man kan göra bilder bättre.
Min första kamera fick jag när jag var 6 år. Sedan har olika kameror följt mig genom livet.
På senare tid har även min mobil blivit en följeslagare, då den i många fall tar lika bra bilder som min systemkamera plus att man alltid har den med sig. 

Text och bild: Eva Svärdh

 

OKTOBER

Foto: Bernt Magnusson
Foto: Bernt Magnusson
UTFLYKT TILL SVEAFALLEN
 
Vi avnjuter en krispig höstdag med glada färger, grönaste mossan och äldsta skogen som växer i oländig terräng i ett historiskt och orört område sedan istiden. Isens spår kan skönjas där smältvatten enligt senare rön medelst kavitation, stenar och grus karvat ut hundratals jättegrytor ur rena urberget.
Inom hörhåll från civilisationen är en fika på Bergsjöns lodräta klippor helt OK. Har man glömt kaffet finns ett fik på Berget i Sveafallens norra hörn, på gränsen mellan Värmland och Närke.
 
Text och bild: Bernt Magnusson