Månadens bild

Maj

Foto: Brynje Lindström

VÄRMLANDSFOTO 2022

Med start lördag 14 maj visas de vinnande bilderna från årets upplaga av Värmlandsfoto på Naturum i Karlstad. Utställningen pågår hela sommaren. Tävlingen vänder sig till samtliga fotoklubbar i Värmland och avgörs i åtta klasser.

I år var det lite drygt 900 bilder som lämnades in för bedömning och av dessa är det de tre bästa i varje klass som visas på utställningen. Glädjande nog gick det riktigt bra för Kristinehamns fotoklubb. Jan-Thomas Stake tilldelades guldmedalj i klassen ”monokrom enbild” och silvermedalj i ”färg enbild” – Roland Thomas tilldelades guldmedalj i klassen ”experimentell bild”.

April

Foto: Brynje Lindström

MC-KORTEGEN

Fredagen den 15 april var det äntligen dags för mc-premiär i Kristinehamn och helt säkert extra välkommet efter de senaste två årens coronastopp. Nu var det ovanligt många som hade samlats och som rullade norr ut i riktning mot Filipstad.

Kortegen arrangeras traditionsenligt på Långfredagen och har allt sedan starten 1971 lockat många mc-intresserade – både åkare och åskådare. Som mest har det handlat om ca 1200 ekipage. Bilden ovan är tagen just som karavanen av åkare når Sjöändan lite drygt en mil norr om Kristinehamn. Sol och värme gör förstås det hela extra njutbart.

Mars

Foto: Eva Hagstein

VÅRSALONGEN PÅ BIBLIOTEKET

Under hela mars månad har Kristinehamns Fotoklubb ställt ut på biblioteket och många besökare har inte bara tagit del av utställningen – utan också följt uppmaningen att rösta fram Vårsalongens bästa foto.

Flest röster fick Eva Hagsteins fina makrobild och vad kan väl passa bättre än att Evas bild också får bli Månadens bild! 
Eva är en hängiven Canon-fotograf och utforskar gärna den lilla världen genom sitt makroobjektiv men har också landskapet som ett av sina favoritmotiv.