Fotoutflykt Kristinehamn

Kristinehamn

eva_evening_I-min
Foto: Eva Hagstein

Stativ, långa slutartider, varma kläder ...

Årets sista utflykt kom till stora delar att handla om fotografering i befintligt ljus när det är som allra mörkast. Av någon anledning känns just november lite extra mörk. När månaden dessutom är lite extra kall – ja, då har man inte bara mörkret, utan även kylan att förhålla sig till!

Svaret på den första utmaningen är naturligtvis stativ och långa slutartider. Vad det gäller kylan gör man kanske bäst i att leta efter fördelarna istället – som i bilden av Carl Nesjars fontän förvandlad till isskulptur. Annars är det bara att gilla läget och klä sig därefter!

martin_evening_I-min
Foto: Martin Andersson

Länken som binder samman Stadsparken med Södra torget heter Hovslagaregatan. Här är mycket av det gamla Kristinehamn bevarat. Längst ner i gatans förlängning finns den nya gångbron över till Stadsparken och Nesjars fontän.

Om man däremot vänder helt om och blickar upp mot torget har man det vackra stadshotellet rakt fram till vänster. På höger sida låg förr i tiden Wiborghs Foto & Ateljé. Något högre upp fanns på senare år Rosenbergs fotohandel.

brynje_evening_II-min
Foto: Brynje Lindström
martin_evening_II-min
Foto: Martin Andersson

Från Södra torget får man också en vacker vy över Rådhuset. Om man tittar riktigt noga går det kanske att upptäcka den spöklike mannen på parkbänken, som sitter där och vilar en stund innan han sakta men säkert försvinner in i glömskan.
Exp.tid 13 sek.

eva_evening_II-min
Foto: Eva Hagstein

Från Kristinehamns gästhamn kan man på andra sidan vattnet se helt nya delar av Kristinehamn växa fram – helt olik bebyggelsen på Hovslagaregatan.
I omedelbar närhet till hamnen finns också Kristinehamns ställplats. Det är lätt att tro att säsongen är över för i år men kylan till trots var det i alla fall några tappra husbilsägare som parkerat för natten.

brynje_evening_III-min
Foto: Brynje Lindström