Månadens bild

April

Foto: Brynje Lindström

MC-KORTEGEN

Fredagen den 15 april var det äntligen dags för mc-premiär i Kristinehamn och helt säkert extra välkommet efter de senaste två årens coronastopp. Nu var det ovanligt många som hade samlats och som rullade norr ut i riktning mot Filipstad.

Kortegen arrangeras traditionsenligt på Långfredagen och har allt sedan starten 1971 lockat många mc-intresserade – både åkare och åskådare. Som mest har det handlat om ca 1200 ekipage. Bilden ovan är tagen just som karavanen av åkare når Sjöändan lite drygt en mil norr om Kristinehamn. Sol och värme gör förstås det hela extra njutbart.

Mars

Foto: Eva Hagstein

VÅRSALONGEN PÅ BIBLIOTEKET

Under hela mars månad har Kristinehamns Fotoklubb ställt ut på biblioteket och många besökare har inte bara tagit del av utställningen – utan också följt uppmaningen att rösta fram Vårsalongens bästa foto.

Flest röster fick Eva Hagsteins fina makrobild och vad kan väl passa bättre än att Evas bild också får bli Månadens bild! 
Eva är en hängiven Canon-fotograf och utforskar gärna den lilla världen genom sitt makroobjektiv men har också landskapet som ett av sina favoritmotiv.