Månadens bild

Augusti

Foto: Roger Nordström

ROGER RAPPORTERAR FRÅN FLYGFESTEN

Flygfesten arrangeras av Västerdalarnas flygklubb i Dala Järna och hölls för första gången 1946. Den blev en succé och blev sedan till ett årligt evenemang fram till 1973 då det lades ner. 1986 återupptogs det och hålls numera vart tredje år. 

Årets upplaga hölls den 5-7 augusti och besöktes av totalt 60000 personer! Medverkande var piloter och team från 7 länder inkl. Sverige, samt tre utländska militära uppvisningsteam. I år fick vi se många flygplan och helikoptrar, bl a Viggen, Draken, Gripen, SK60, Douglas DC3 ”Daisy” (bild), Spitfire, Mustang, segelflyg, sjukvårdshelikopter, brandflygplan och flera andra! En härlig upplevelse som varmt rekommenderas att besöka nästa gång 2025.

Juli

Foto: Bernt Magnusson

BERNT ÄR UTE OCH CYKLAR

Det är platt och bördigt söder om Vänern vilket passar fint för cyklister som vill testa Vänerleden. Här tar vi en fikapaus nära Såtenäs som ju också gillar plan (sic) mark för sina flygövningar.

Den fullständiga leden är egentligen 64 mil lång men med hjälp av lite egna idéer och smarta genvägar tog vi oss runt på en vecka och en något mer överkomlig sträcka av 52 mil.
Vi startade cykelturen på årets varmaste dag och gick i mål när det regnade som mest.

Juni

Foto: Martin Andersson

MARTINS MAKROBILD

Jag var ute på tomten och provade mina nya mellanringar när min dotter Sofia ropade på mig att komma. Det var tre blomflugor som flög och jagade varandra från blomma till blomma.
Till slut lyckades jag fånga alla tre med någorlunda skärpa. Bilden är tagen vid Västra Sunnäs.
Utrustningen jag använde var en Olympus EM1 mark II med objektiv 40-150mm f2.8 och två mellanringar, 10 och 16 mm. Avståndet var ca 50 cm.

Maj

Foto: Brynje Lindström

VÄRMLANDSFOTO 2022

Med start lördag 14 maj visas de vinnande bilderna från årets upplaga av Värmlandsfoto på Naturum i Karlstad. Utställningen pågår hela sommaren. Tävlingen vänder sig till samtliga fotoklubbar i Värmland och avgörs i åtta klasser.

I år var det lite drygt 900 bilder som lämnades in för bedömning och av dessa är det de tre bästa i varje klass som visas på utställningen. Glädjande nog gick det riktigt bra för Kristinehamns fotoklubb. Jan-Thomas Stake tilldelades guldmedalj i klassen ”monokrom enbild” och silvermedalj i ”färg enbild” – Roland Thomas tilldelades guldmedalj i klassen ”experimentell bild”.

April

Foto: Brynje Lindström

MC-KORTEGEN

Fredagen den 15 april var det äntligen dags för mc-premiär i Kristinehamn och helt säkert extra välkommet efter de senaste två årens coronastopp. Nu var det ovanligt många som hade samlats och som rullade norr ut i riktning mot Filipstad.

Kortegen arrangeras traditionsenligt på Långfredagen och har allt sedan starten 1971 lockat många mc-intresserade – både åkare och åskådare. Som mest har det handlat om ca 1200 ekipage. Bilden ovan är tagen just som karavanen av åkare når Sjöändan lite drygt en mil norr om Kristinehamn. Sol och värme gör förstås det hela extra njutbart.

Mars

Foto: Eva Hagstein

VÅRSALONGEN PÅ BIBLIOTEKET

Under hela mars månad har Kristinehamns Fotoklubb ställt ut på biblioteket och många besökare har inte bara tagit del av utställningen – utan också följt uppmaningen att rösta fram Vårsalongens bästa foto.

Flest röster fick Eva Hagsteins fina makrobild och vad kan väl passa bättre än att Evas bild också får bli Månadens bild! 
Eva är en hängiven Canon-fotograf och utforskar gärna den lilla världen genom sitt makroobjektiv men har också landskapet som ett av sina favoritmotiv.